vendredi 18 septembre 2015

[NIEUWS] Als je dochter liever een jongen wil zijn

dochter van Angelina Jolie en Brad Pitt, maakt met haar bezoek aan een transgenderarts duidelijk dat haar jongensachtigheid geen fase is. Als jouw kind van geslacht zou willen veranderen, lukt het jou dan om open-minded te zijn?.

Het 9-jarige kind van het Hollywoodkoppel weet al jaren dat ze liever een jongetje zou willen zijn. Ze wordt al van kleins af aan aangesproken met John, speelt vooral met jongens en heeft nog nooit een jurkje aangetrokken. Met behulp van een therapeut is duidelijk geworden dat het niet gaat om een levensfase van het kind, maar dat Shiloh daadwerkelijk als jongen door het leven wil.

Genderkind of levensfase?

Toch zijn de transgendergevoelens van kinderen vaker tijdelijk dan permanent. Volgens het VU Medisch Centrum in Amsterdam zou je daarom niet meteen hulp hoeven zoeken. Acceptatie is natuurlijk prachtig, maar het is onnodig iets wat later misschien een levensfase blijkt te zijn, onmiddellijk te omarmen. Een simpele ‘mijn dochter doet graag jongensdingen’ volstaat tegen de andere moeders van het schoolplein.
Vermoed je dat jouw kind werkelijk in het verkeerde lichaam is geboren? Gelukkig zijn er dan de onderstaande handvaten die inzicht geven in de verschillende fases van het genderkind.
4-8 jaar

Kinderen zijn zich bewust van hun omgeving en gevoelens. Het kan zijn dat ze zich meer meisje of jongen gaan voelen.
8-10 jaar

Er ontstaat sterkere scheiding tussen jongens en meisjes. Op deze leeftijd kunnen de eerste problemen ontstaan.
10-13 jaar

De wens om van het andere geslacht te zijn, neemt meestal af. Een kleine groep kinderen is des te zekerder van de zaak en denkt na over een geslachtsverandering.
13-16 jaar

De pubertijd is vaak een lastige fase voor kinderen. Het is moeilijk een plekje te vinden en erbij te horen. Daarnaast worden jongeren vaak voor het eerst verliefd en gaan experimenteren met seks.

http://ift.tt/1LlRCnl


[NIEUWS] Als je dochter liever een jongen wil zijn

0 commentaires:

Enregistrer un commentaire